Romige Pompoensoep met Kokos

Je favoriete herfstsoep, maar dan nét even anders!

Even dit vooraf…

Deze fluwelen pompoensoep is precies wat je nodig hebt op een koude herfstdag. Met een vleugje gember en romige kokosmelk wordt dit gegarandeerd jouw nieuwe favoriet!

Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: Super simpel
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (ongeveer 1 kg)
  • 2 uien
  • 800 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 wortel
  • 4 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 vleestomaat
  • Verse peterselie
  • Scheutje olijfolie

Keukengerei

  • Grote soeppan
  • Staafmixer
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Soeplepel

Aan de slag!

Stap 1: De mise en place

  • Pak je scherpste mes erbij – je gaat hem nodig hebben!
  • Schil de pompoen (tip: gebruik een sterke dunschiller)
  • Haal alle zaden en draderige stukjes eruit
  • Snijd in niet te kleine blokjes
  • Was de wortel en snijd in blokjes
  • Snipper de ui
  • Hak de knoflook fijn
  • Schil de gember en snijd heel fijn
  • Snijd de tomaat in blokjes

Stap 2: Het bakken

  • Zet een grote pan op het vuur
  • Giet er een scheut olijfolie in
  • Gooi de pompoenblokjes erin
  • Na 2 minuten voeg je toe:
  • De wortel
  • De ui
  • De knoflook
  • De gember
  • De tomaat
  • Roer alles 8 minuten op middelhoog vuur (geniet alvast van de geuren!)

Stap 3: De soep

  • Giet het water erbij
  • Verkruimel de bouillonblokjes er overheen
  • Laat 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  • Pak je staafmixer en pureer tot een fluweelzachte soep
  • Schenk de kokosmelk erbij
  • Roer goed door
  • Even proeven… peper en zout nodig?
  • Nog 2 minuutjes doorwarmen

Stap 4: De finishing touch

  • Verdeel over mooie kommen
  • Strooi er wat fijngesneden peterselie over
  • Liefhebber van room? Voeg gerust een scheutje toe!

Pro-tips

  • Gebruik een flespompoen – deze is lekker zoet en perfect voor soep
  • Verse gember maakt echt een verschil
  • Je kunt de soep prima een dag van tevoren maken
  • Invriezen? Geen probleem! Tot 3 maanden houdbaar

Serveer tips

  • Lekker met wat krokante pompoenpitten
  • Een sneetje versgebakken brood erbij
  • Of wat dacht je van zelfgemaakte croutons?

Variaties

  • Pittig: voeg een rood pepertje toe
  • Curry-style: een theelepel kerrie erbij
  • Extra romig: doe er een scheutje kookroom bij

Deel je soep-succes! Tag @keukenklets met #keukenkletssoep

Duik jij vanavond ook in deze kom vol warmte?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *